مزایا و معایب چسباندن کاشی روی کاشی

مزایا و معایب چسباندن کاشی روی کاشی

معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک 

زمانی که کاشی و سرامیک کف قدیمی می شود، دوست داریم کاشی های جدیدی را جایگزین کنیم. یکی از روش‌های مقرون به صرفه که برای متراژهای کم و کاشی های مستحکم پیشنهاد می‌شود، چسباندن سرامیک روی سرامیک است. در وهله اول این پیشنهاد بسیار وسوسه انگیز است و دوست داریم با این کار به راحتی خانه خود را نونوار کنیم. اما شاید با شناخت معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک از این کار صرف نظر کنید. البته استفاده از چسب برای چسباندن کاشی و سرامیک به هم مزایای زیادی هم دارد که در این مقاله از کاشیران به بررسی آن ها می پردازیم.


چسباندن سرامیک روی سرامیک؛ بله یا خیر؟

جواب این سوال به موارد متعددی بستگی دارد. بیایی ببینیم در چه صورت می‌توانیم از تکنیک چسباندن برای نوسازی کف استفاده کنیم:
اگر از چسب مرغوب و باکیفیت استفاده می‌کنید
چسب کاشی و سرامیک در بازار زیاد است. اما چرا بسیاری از متخصصان و نصاب‌های کاشی و سرامیک این روش را اصلاً توصیه نمی‌کنند؟ به خاطر این که اکثر چسب هایی که وجود دارند آنقدر بی‌کیفیت هستند که نتیجه کارشان در میان مدت و بلند مدت فاجعه بار می‌شود. اما اگر از چسب های خوبی مثل چسب های کاشی موجود در فروشگاه آوادیس استفاده کنید که با برندهای مرغوب همکاری می کند و شروط بالا هم رعایت شده باشند، مشکلی به وجود نمی‌آید.

 

alt text

 

اگر فضای مورد نظر شما کوچک باشد

درصورتی که می‌خواهید کف یک فضای کوچک را سرامیک کنید یا حتی اگر قصد تعویض کاشی‌های دیواری را دارید که متراژ کمی دارد، می‌توانید از چسب کاشی و سرامیک استفاده کنید.
اگر کاشی و سرامیک قدیمی (که به عنوان زیرساز مورد استفاده قرار می ‌گیرد) نسبتاً سالم باشد
سطح زیرین همیشه مهم است. اگر زیرسازی شما بد باشد، کاشی و سرامیک جدید به خوبی نمی‌چسبد و نتیجه کار شما خراب می‌شود. پس درصورتی که کاشی و سرامیک قدیمی شکسته، بی‌کیفیت و نامسطح است، چسباندن سرامیک جدید را روی قبلی‌ها اصلا توصیه نمی‌کنیم. اما اگر سطح زیرین مناسب است؛ چرا که نه؟


مزایای چسباندن سرامیک روی سرامیک های قبلی

اولین مزیت این است که این کار هزینه‌های شما را به شکل چشم‌گیری کاهش می‌دهد؛ به این خاطر که حذف عملیات کندن سرامیک و کاشی قبلی، بخش زیادی از هزینه‌های کارگران و تمیزکاری و ... را از میان برمی‌دارد. از طرفی هزینه زیرسازی بعد از کندن پوشش قبلی هم هست که با این روش (البته به شرط سالم و یکدست بودن پوشش سرامیکی قبلی) از دوش شما برداشته می‌شود.
مزیت مهم دیگر صرفه جویی در زمان است. اگر شرایط مناسبی برای چسباندن سرامیک روی سرامیک داشته باشید، بسیاری از مراحل را لازم نیست انجام دهید و این یعنی انجام شدن کار در کوتاه ترین زمان ممکن. اما برویم سراغ یکی از مهم ترین دغدغه‌های بازسازی: کثیف‌کاری! همین کندن سرامیک زیری و نصب کاشی جدید روی آن آنقدر کثیف‌کاری دارد که گاهی بهتر است قید آن را بزنیم و جدیدها را روی قبلی‌ها بچسبانیم.
 


معایب چسباندن سرامیک روی سرامیک های قبلی

همان طور که گفتیم، استفاده از چسب کاشی و سرامیک زمانی توجیه دارد که از چسب بسیار خوبی استفاده کنید. اگر چسب شما بی‌کیفیت باشد، ممکن است پوشش جدید به خوبی روی قبلی نچسبد و بعد از مدتی با نفوذ آب و خاک به لایه زیرین، باعث رشد قارچ، باکتری و در نهایت جدا شدن سرامیک شود.
از طرف دیگر یکی از معایب چسباندن سرامیک به هم این است که ارتفاع سطح بیشتر از حد نرمال می‌شود. پس باید پیش از شروع کار دقت کنید که فاصله درها با کف چقدر است. اگر افزایش ارتفاع کف باعث اختلال در باز و بسته شدن در شود، بهتر است از این روش استفاده نکنید چون در این صورت مجبورید به همان اندازه درها را از پایین برش دهید که ظاهر بسیار نامطلوب و ای بسا هزینه زیادی را هم ایجاد می‌کند.
در صورتیکه بخواهید سرامیک روی سرامیک بچسبانید، باید اول مطمئن شوید که سطح موردنظر کاملا تراز است. اگر سطح شما ناهموار باشد، سطح جدید نیز ناهموار خواهد شد. به علاوه این حالت باعث می شود سرامیک های جدید به خوبی روی سرامیک های قدیمی قرار نگیرند.
این روش تنها برای سطوحی کاربرد دارد که همه کاشی ها سالم و بدون ترک خوردگی، خورد شدن و بلند شدن باشند. اگر برخی از کاشی ها خراب شده باشد، نمی توان بعضی از آنها را جدا کرد و برخی را باقی گذاشت. زیرا یک ناهمواری وسیع ایجاد می شود که از نظر ظاهری نیز بد جلوه می کند. بنابراین قبل از این کار باید سطح بررسی شود و اگر مشکلات گفته شده را داشت، ناچارا باید همه کاشی ها بلند شده و کاشی های جدید نصب شوند.